تحقیق بيماري لكه قهوه

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 20 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏بيماري لكه قهوه‏‌‏اي برنج Brown spot
‏ 
‏عامل اين بيماري، قارچي است كه شكل كامل آن بنام
Cochliobolus miyabeanus
(Ito & kuriboyashi) Dre = optliobolus miyabeanus
‏و شكل ناقصل آن Helminthosporium oryzae Breda et Haan
Drechslera oryzae (‏ = مي‏‌‏باشد.
‏كه در حالت جنسي، متعلق به راسته sphaeriales‏ و از رده Ascomycetes‏ است.
‏اين قارچ روي محيط كشت، ايجاد سيليوم‏‌‏هاي خاكستري تا قهوه‏‌‏اي تيره رنگ نموده و كنيديهاي آن قهوه‏‌‏اي، كمي خميده، استوانه‏‌‏اي است و چند حجره‏‌‏اي مي‏‌‏باشد كه منحصرا ديواره‏‌‏هاي عرضي متعدد دارد.
‏خسارت‏‌‏ بيماري ‏:
‏اين بيماري سه نوع خسارت وارد مي‏‌‏آورد. يكي اينكه بذور آلوده سياه رنگ و كپك زده بوده و بخوبي جوانه نمي‏‌‏زنند. خسارت بيماري در سال 1918 در فيليپن از 10 تا 58 درصد ذكر شده است. نوع ديگر خسارت مربوط به آلودگي گياهچه‏‌‏ها در خزانه مي‏‌‏باشد كه در صورت شدت بيماري، سطح برگي گياهچه‏‌‏ها كاهش يافته و سبب ضعف آنها مي‏‌‏گردد كه در نتيجه منجر به خسارت عمده مي‏‌‏شود. نوع ديگر خسارت چروك خوردگي و لاغر ماندن دانه
‏‌‏ها مي‏‌‏باشد. كه مربوط به ضعف بوته‏‌‏ها در اثر آلودگي برگها و گلوم‏‌‏ها بوده كه در نتيجه بذور ارزش چنداني نداشته و در موقع كوبيدن خرد مي‏‌‏شوند.
‏علائم بيماري:
‏نشانه‏‌‏هاي بيماري روي كلئويتيل، برگها، غلاف برگ، گلوم‏‌‏ها و دانه ظاهر مي‏‌‏شود. روي برگهاي اوليه، نقاط قهوه‏‌‏اي، كوچك و گرد ابتدا سر سوزني تشكيل شده كه بعداً وسعت يافته و به شكل لكه‏‌‏هاي بيضي شكل يا گرد در مي‏‌‏آيند.
‏روي برگها و غلاف، لكه‏‌‏ها از لحاظ شكل و اندازه متغيرند و از نقاط كوچك قهوه‏‌‏اي و گرد تا لكه‏‌‏هاي درشت به ابعاد 3-5/0‏×‏ 14-1 ميلي‏‌‏متر مشاهده مي‏‌‏شوند كه در تمام سطح برگ پراكنده است.
‏رنگ لكه‏‌‏هاي كوچك، قهوه‏‌‏اي تيره و لكه‏‌‏هاي بزرگتر در وسط رنگ پريده مي‏‌‏باشند كه در اثر پيوستگي لكه‏‌‏ها ممكن است، قسمت عمده‏‌‏اي از برگ پژمرده و خشك شود. روي گلوم‏‌‏ها لكه‏‌‏هاي سياه رنگ ظاهر شده كه ممكن است، تمام سطح آن را فرا گرفته و پوشش مخملي قهوه‏‌‏اي تا سياه رنگي كه بار قارچ (كنيديوفورها و كنيديهاي قارچ) مي‏‌‏باشد سطح آن را بپوشاند. در مورد اخير دانه‏‌‏ها چروكيده و تغيير رنگ مي‏‌‏دهند و گاهي بذور آلوده سالم بنظر مي‏‌‏رسد.

‏خسارت و انتشار بيماري:
‏بيماري لكه قهوه‏‌‏اي برگ برنج، عامل اصلي قحطي در بنگال در سال 1942 بوده است. (Bedi & Gill, 1960)‏، خسارت اين بيماري را منگ تت سو (Maung thersu 1931)‏ در برمه به دانه‏‌‏ها 5 تا 15 درصد تخمين زده است.
‏اين بيماري در ايران ابتدا در 1335 بوسيله پتراك، روي بوته‏‌‏هاي برنج مزارع سواحل بحر خزر گزارش شده است و بعداً در ساير نقاط برنجكاري ايران نيز مشاهده گرديده است. اين بيماري انتشار جهاني داشته و در كليه كشورهايي كه اقدام به كشت برنج مي‏‌‏نمايند شيوع دارد.
‏مشخصات قارچ:
‏ميسليوم‏‌‏هاي قارچ به قطر 10-8 ميكرومتر و قهوه‏‌‏اي تيره متمايل به زيتوني بوده كه داراي ديواره‏‌‏هاي عرضي و انشعابات فراوان مي‏‌‏باشند كنيديوفورها نازكتر و به عرض 5 تا 9 ميكرومتر متغير بوده و به طول 150 تا 600 ميكرومتر است.
‏رنگ آنها هر چه به انتها نزديك‏‌‏تر مي‏‌‏شود، كمرنگ‏‌‏تر مي‏‌‏گردد. فاصله بين دو كنيدي 10 تا 90 ميكرومتر مي‏‌‏باشد (Drechsler , 1923)‏ كنيديهاي قارچ روي بوته‏‌‏هاي برنج آلوده به ابعاد 35 تا 170 در 11 تا 17 ميكرومتر بوده و تا 13 ديواره عرضي دارند. كنيديهايي كه روي گلومهاي دانه توليد مي‏‌‏شوند طويل‏‌‏تر هستند اين اسپرها كمي خميده و در دو انتها مختصري باريكتر از قسمتهاي مياني مي‏‌‏باشد و به رنگ قهوه‏‌‏اي هستند.
‏قارچي كه معمولا به صورت ساپروفيت روي قسمتهاي مرده برنج مشاهده مي‏‌‏شد بوسيله فن تومن (1889) به نام Helminthosporium macrocarpum‏ ناميده شده و بردادوهان (1900) قارچ را از روي بوته‏‌‏هاي برنج توصيف نموده و آن را گونه ديگري به نام H.oryzae‏ ناميده است. ايتو و كوريباپاشي (Ito & kuribayashi, 1929)‏ شكل كامل قارچ را پيدا كرده و آن را ophiobolus miyabeanus‏ ناميدند. پريتس‏‌‏هاي آن كروي يا شلغمي به ابعاد 95-56‏×‏377-348 ميكرومتر به رنگ زرد متمايل به قهوه‏‌‏اي مي‏‌‏باشند.
‏آسكها استوانه‏‌‏اي يا دوكي شكل و آسكوسپورها ريسماني شكل يا استوانه‏‌‏اي طويل به ابعاد 9-6‏×‏468-250 ميكرومتر و 6 تا 15 ديواره عرضي دارند. در شلر در 1934 و Dastur‏ در 1942 قارچ را جزو جنس cochliobolus‏ دانسته‏‌‏اند و اين قارچ بخوبي روي محيط‏‌‏هاي كشت رشد نموده و ايجاد كنيدي مي‏‌‏كند ولي درجه حرارت. حالت كهنه شدن قارچ، نور و تركيب محيط كشت سبب تغيير ماهيت‏‌‏هايي از نظر ابعاد، رنگ، اسپرزايي و تعداد يافته و شكل زنجيري يا انفرادي كنيديها مي‏‌‏گردد.


 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 3718 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 20

حجم فایل:786 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل